Michel Platini, anchetat încontinuu de FIFA

Presedintele UEFA, suspendat pentru 8 ani din orice activitate legată de fotbal, ar putea fi anchetat din nou de Comisia de Etică a FIFA, fiindca a asistat la o ceremonie în Dubai, chiar daca avea interdicţie, scrie cotidianul francez “L’Equipe“.

Platini a fost fotografiat la “Globe Soccer Awards“, unde au fost premiaţi Lionel Messi şi Andrea Pirlo.

Preşedinte demisionar al FIFA, Joseph Blatter şi şeful UEFA, Michel Platini, au fost suspendaţi la 21 decembrie pentru 8 ani din fotbal, acuzaţi de “conflict de interese” şi “plată neloială“.

Platini a primit 1,8 milioane de euro din partea lui Blatter în 2011 pentru o activitate de consilier, fără un contract oficial. Platini a primit si o amendă de 74.000 de euro, iar Blatter va trebui să achite 46.295 de euro.

Blatter, Platini şi secretarul general Jerome Valcke au fost suspendaţi in luna octombrie, pentru 90 de zile, pentru fapte de corupţie.

FIFA se confruntă cu un urias scandal de corupţie, după ce justiţia americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreşedinţi FIFA şi şapte oficiali ai forului, pentru luare de mită şi primirea de alte foloase, paguba de peste 150 de milioane de dolari.

Elveţianul a anunţat la începutul verii că demisionează, după ce a abia fusese reales pentru a 5-a oară.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS