Michael Jackson Estate a câștigat apelul în procesul privind documentarul „Leaving Neverland”

O Curte de Apel a dat câștig de cauză administratorilor averii lui Michael JAckson în lupta cu HBO în ceea ce privește documentarul „Leaving Neverland”, care îl acuză pe cântăreț că a abuzat sexual doi băieți, potrivit Variety.

Michael Jackson Estate a dat în judecată HBO și a cerut despăgubiri de 100 de milioane de dolari, susținând că documentarul încalcă o clauză de acum 27 de ani, dintr-un contract încheiat cu HBO în 1992, pentru difuzarea unui concert din turneul „Dangerous”.

HBO susține că acea clauză este irelevantă în această confruntare și acuză Michael Jackson Estate că încearcă să reducă la tăcere victimele abuzului sexual.

Anul trecut, cazul a fost încredințat Curţii de Arbitraj. HBO a făcut apel, susţinând că disputa „Leaving Neverland” nu are vreo legătură cu actul din 1992.

Luni, o comisie a Curții de Arbitraj a respins în unanimitate argumentele televiziunii: „HBO a fost de acord să nu defăimeze în niciun fel imaginea lui Michael Jackson. Este timpul ca HBO să răspundă pentru încălcarea obligațiilor sale.”

HBO poate face apel referitor la această decizie sau se poate prezenta în faţa unui mediator.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS