Michael Caine şi-a schimbat numele pentru a evita problemele din aeroporturi

Actorul Michael Caine spune că a fost nevoit să renunţe la numele lui real şi să adopte în mod oficial pseudonimul artistic sub care este cunoscut în lumea întreagă pentru a evita situaţiile stânjenitoare cauzate de controalele de securitate de pe aeroporturi, potrivit contactmusic.com.

Numele real al actorului în vârstă de 83 de ani este Maurice Micklewhite, însă el a folosit numele “Michael Caine” pentru a juca în primele sale roluri din carieră în anii 1950.

El şi agentul lui au crezut că numele “Michael Caine” va arăta mai bine pe afişele pentru filme.

“Într-o după-amiază agentul meu mi-a spus, ţi-am făcut rost de un rol, însă nu poţi să te prezinţi ca Michael White, aşa că spune-mi un alt nume. Eram într-o cabină de telefon în Leicester Square şi eram vis-à-vis de Odeon, am privit în sus, iar acolo era actorul meu preferat Humphrey Bogart, şi era acolo The Caine Mutiny. Caine, am spus. Michael Caine!”, şi-a amntit actorul.

Din cauza restricţiilor de securitate ridicate de pe aeroporturi, călătoriile internaţionale au devenit mult mai dificile.

“El ar spune, Bună, Michael Caine! Iar eu îi dau paşaportul cu un alt nume pe el. Asta ar înseamna să stau o oră acolo, aşa că mi-am schimbat numele”, a spus actorul.

Printre filmele în care actorul britanic a jucat se numără „Zulu”, „The Ipcress File”, iar „Alfie” (1966), de Lewis Gilbert, care i-a adus celebritatea.

A primit două premii Oscar pentru rolurile secundare din „Hannah and Her Sisters”, de Woody Allen, şi „The Cider House Rules” şi alte patru nominalizări pentru rolurile principale din „Alfie”, „Sleuth” „Educating Rita” şi „The Quiet American” (2002).

A primit 11 nominalizări la Globurile de Aur şi a primit trei astfel de trofee, dar şi nouă nominalizări la BAFTA, care s-au soldat cu două trofee.

Foto: Andrea Raffin / Shutterstock

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS