Metoda de scanare a creierului care diagnostichează autismul la copiii în vârstă de un an

Cercetătorii au descoperit că zonele limbajului situate în emisfera dreaptă şi stânga a creierului se sincronizează mai puţin la copiii autişti.

Cu cât sincronizarea este mai slabă, cu atât dificultăţile de comunicare ale celor cu autism devin tot mai severe.

Descoperirile i-ar putea ajută pe doctori să diminueze media de diagnostic a copiilor autişti, de la vârstă de cinci ani, la cea de un an.

Cercetătorii de la Institutul de Ştiinţă din Israel au făcut descoperirea după ce au măsurat activitatea neuronală a unor copii care dormeau.

Coordonatorul studiului susţine că într-un creier normal, neuronii din zone separate, cum ar fi vederea sau limbajul, se sincronizează întotdeauna chiar şi pe durata somnului.

Studiul israelienilor arată ca în creierul celor mai mulţi copii cu autism această sincronizare este semnificativ de slabă în special în zonele creierului responsabile de limbaj şi abilităţile de comunicare.

Conexiunea dintre ariile creierului trebuie să fie normală iar neuronii din interiorul fiecărei zone a creierului trebuie să trimită şi să primească mesajele corespunzător, au explicat oamenii de ştiinţă.