Confidenţialitate

Metoda de înșelăciune „accidentul”, transformată în metoda „COVID”. Cum erau păcălite victimele

Trei bărbați din Tecuci au fost reținuți de polițiști pentru înșelăciune după ce au apelat la vechea metodă Accidentul, pe care au transformat-o în metoda COVID.

Pretizînd că sunt rude internate, diagnosticate cu COVID, aceștia au cerut bani unui număr de 5 persoane din Vrancea, sub pretextul nevoii de achiziționare a unor aparate medicale.

În ianuarie și în februarie, cei 3 bărbați din Tecuci au sunat 5 persoane din județul Vrancea. Formau numere de de telefon la întîmplare, iar unul dintre ei, în vârstă de 39 de ani, cu o voce afectată, se prezenta ca fiind fiul persoanei apelate.

Povestea că are COVID, că e internat, apoi își schimba vocea și se recomanda ca fiind medic. Așa zisul medic le-a cerut bani persoanelor apelate, pretinzând că e nevoie de achiziționarea unor aparate medicale pentru salvarea fiului internat.

4 dintre vrânceni nu au picat în plasă, iar la finalul convorbirii și-au sunat copiii, aflând astfel că au fost pe punctul de a fi trași pe sfoară.

O a cincea victimă însă, o femeie, a plătit 1.000 de lei fără să stea pe gânduri.

Banii au fost ridicați de doi complici ai apelantului, de 21 și 29 de ani. Toți cei sunați au făcut însă plângere la poliție, iar cercetările au culminat cu două percheziții făcute la Tecuci și cu reținerea celor 3.

Aceștia vor ajunge în cursul zilei de vineri în fața instanței cu propunerea de arestare preventivă pentru înșelăciune în formă continuată și complicitate la înșelăciune în formă continuată.