METEO: Cod Galben de ploi, ninsoare, vânt și frig, în aproape toată țara

O primă avertizare a ANM este valabilă începând din după-amiaza zilei de sâmbătă, 17 martie, când ploile vor cuprinde vestul și nord-vestul țării, precum și zonele montane aferente și se vor cumula cantităţi de apă local de peste 20…25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp.

În a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică, în nord-vestul țării vor fi precipitații mixte și condiții de polei. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări în general de 50…55 km/h.

Vântul va avea intensificări și în celelalte regiuni, cu viteze mai mari, ce vor atinge 55…65 km/h, în cursul nopții în regiunile sud-estice; la munte, în special pe crestele Carpaților Meridionali, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80…90 km/h.

O a doua avertizare cod galben vizează precipitații moderate cantitativ sub formă de lapoviță și ninsoare, cu depunere de strat de zăpadă și intensificări ale vântului, care vor afecta jumătatea de nord a Moldovei și zona Carpaților Orientali. Local se va depune strat de zăpadă. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 50…55 km/h, iar la munte peste 70 km/h viscolind temporar ninsoarea.

Interval de valabilitate: 17 martie, ora 18 – 18 martie, ora 08.

Nici restul țării nu scapă de atenționare de cod galben.

În data de 18 martie, între orele 08 și 23, vor fi precipitații însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, însoțite de o răcire accentuate – pe arii extinse în jumătatea de sud-est a teritoriului.

În Moldova, precum și în zona Carpaților Orientali vor predomina ninsorile și se va depune strat consistent de zăpadă.

În Muntenia și în cea mai mare parte a Transilvaniei, la început va ploua, apoi vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Vor fi condiții de polei. În Oltenia și în Dobrogea vor fi mai ales ploi. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 40 l/mp.

Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, mai susținute în est și în sud-est, cu viteze de 55…65 km/h, precum și la munte, unde rafalele vor depăși 70 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această perioadă, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10…15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă.

Vremea se va menține deosebit de rece pentru această perioadă până spre sfârşitul săptămânii viitoare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS