Mesut Ozil este dependent de jocuri video

Unul dintre cei mai valoroși fotbaliști ai naționalei Germaniei, Mesut Ozil nu mai prinde lotul lui Arsenal Londra din cauza unei dependențe grave de jocuri video.

Antrenorul “tunarilor”, Unai Emery anunță doar că mijlocașul de 30 de ani a fost exclus temporar din echipă, însă motivul a fost dezvăluit de un cunocut blogger britanic: Ozil este unul dintre cei mai buni din lume la “Epic Games Fortnite”, un joc din categoria “third person shooter”, în care a adunat 600 de victorii.

Pentru a atinge acest nivel, fotbalistul ar fi trebuit să treacă singur de 99 de adversari la o singură victorie, ceea ce înseamnă că a bifat minimum 6.000 de jocuri.

Această performanță este extrem de greu de atins și duce la concluzia că Mesut Ozil este dependent de jocuri video, deci are o viață sedentară și total nerecomandată sportivilor de performanță.

Ozil mai jucat la Schalke 04, Werder Bremen și Real Madrid. A marcat 23 de goluri în 92 de meciuri pentru Germania, cu care a cucerit Cupa Mondială în 2014.

S-a retras din echipa națională anul acesta, pe motiv că se simte discriminat de către federație și presă.

Și în Liga 1 s-a consemnat un caz asemănător. Denis Alibec, pe când evolua la FCSB, a recunoscut că juca nopți întregi “Counter Strike”. La un moment dat a adunat 87 de ore online în doar două săptămâni, adică o medie de 4 ore pe zi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS