Confidenţialitate

Messi este cel mai bine plătit sportiv al sezonului

Golgeterul Barcelonei este cel mai bine plătit sportiv din lume în acest an competițional, după clasamentul revistei “Forbes”.

Peste 112 milioane de euro a câștigat Leo Messi în ultimul sezon, cu 3 milioane mai mult decât marele lui rival – Cristiano Ronaldo de la Juventus Torino, al 3-lea fiind brazilianul Neymar, care a primit 105 milioane la Paris St. Germain.

Messi a încasat 92 de milioane de euro din salarii și primele de performanță, restul de 35 de milioane venind din sponsorizări.

Este pentru prima oară în ultimii 3 decenii când podiumul este ocupat doar de fotbaliști, iar Lionel Messi apare în premieră pe primul loc, după 19 ani în care jucătorul de golf Tiger Woods a fost liderul câștigurilor în 12 rânduri, boxerul Floyd Mayweather de 4 ori și Cristiano Ronaldo de două ori.

Cei mai bine plătiți rămân însă sportivii din America.

Primii sunt baschetbaliștii, cu 35 de locuri ocupate în “Top 100 Forbes”, urmați de jucătorii de fotbal american cu 19 sportivi și cei din baseball, care au 15 poziții în clasament.

Cel mai bogat sportiv din istorie este în continuare Floyd Mayweather, cu o avere estimată la peste 800 de milioane de dolari, adunată doar din box, la care se adaugă alte 400 de milioane din publicitate și alte afaceri.