Confidenţialitate

Mesajul premierului de Ziua Unirii Principatelor Române: „Unirea pe care marele Cuza a dorit-o devine realitate prin Autostrada Moldovei”/ „Prioritatea momentului: cerințele agricultorilor și ale transportatorilor” | VIDEO

Premierul României, Marcel Ciolacu, a transmis miercuri, 24 ianuarie, de Ziua Unirii Principatelor Române, că unirea pe care domnitorul Alexandru Ioan Cuza a dorit-o în urmă cu 165 de ani devine astăzi realitate prin Autostrada Moldovei, menită să unească Moldova, din punct de vedere economic, de restul țării. Prim-ministrul a subliniat în discursul său că, în prezent, prioritare sunt solicitările agricultorilor și ale transportatorilor, reiterând importanța existenței dialogului.

„România a intrat într-o nouă etapă a modernizării sale”

„În urmă cu 165 de ani, pe 24 ianuarie, românii și-au unit eforturile și au pus bazele României ca stat național, unitar și democratic. Și atunci, mulți s-au opus. Și din afara țării, dar și din interior. Pentru interesele lor, ar fi fost mai bine ca românii să nu fie UNIȚI. Astăzi, la 165 de ani de atunci, România a intrat într-o nouă etapă a modernizării sale. O etapă care îi va permite să se dezvolte și să crească la adevăratul său potențial!”, a declarat premierul.

Președintele PSD a spus că unirea dorită de Alexandru Ioan Cuza „devine realitate prin Autostrada Moldovei. Unirea economică efectivă a Moldovei cu restul țării va conduce, în sfârșit, la dezvoltarea rapidă a zonei, prin creșterea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă, mai bine plătite”.

Acesta a amintit că reformele pe care Guvernul le-a început anul trecut „permit României accesarea tuturor banilor din PNRR. Ne permit, astfel, trecerea la o nouă etapă de dezvoltare economică și socială”.

Premierul s-a referit la solicitările agricultorilor și ale transportatorilor, precum și la anul 2024 ca an electoral

„Există încă multe inegalități sociale care trebuie corectate. Prioritatea momentului este rezolvarea cerințelor îndreptățite ale agricultorilor și transportatorilor. Iar rolul meu este să port un dialog cu toate categoriile sociale care reclamă neajunsuri și inechități! Fiindcă sunt un om al DIALOGULUI! Și doar ÎMPREUNĂ am găsit și vom găsi soluții pe care le putem aplica rapid.

Dragi români,

Știu că mai sunt multe probleme de rezolvat. Știu că măsurile luate de acest guvern pentru protejarea nivelului de trai al populației trebuie continuate. De aceea, vrem să menținem prețuri plafonate la alimentele de bază așa cum sunt la facturile de energie și gaze ale românilor.

2024 este un an extrem de dificil, cu patru rânduri de alegeri. ÎNSĂ, ca prim-ministru, responsabilitatea mea este de a nu pune în pericol dezvoltarea țării. Indiferent de costurile electorale!

În același timp, sunt convins că, prin DIALOG, vom găsi rezolvări la tot ce nu merge bine. Pentru că și eu, ca și dumneavoastră, îmi doresc ca România să crească și să se dezvolte. Doar UNIȚI putem construi o Românie echitabilă! Și sunt sigur că, doar așa, vom depăși toate provocările acestui an!”, a încheiat prim-ministrul.

Sursa foto: Facebook / Marcel Ciolacu

Citește și: Unde merg politicienii de Ziua Unirii Principatelor Române. Klaus Iohannis nu va părăsi Capitala | AUDIO