Mesajul Papei Benedict al XVI-lea de Crăciun

Papa Benedict al XVI-lea a rostit în această după-amiază tradiționalul său mesaj de Crăciun.

Papa Benedict al XVI-lea a rostit în această după-amiază tradiționalul său mesaj de Crăciun, ‘Urbi et Orbi’, adresat orașului Roma și lumii întregi.

Capul Bisericii Catolice a vorbit, între altele, de situația din Siria, unde aproape doi ani de război civil au făcut pînă acum mai bine de 44 de mii de victime. Papa Benedict a amintit că civilii au cel mai mult de suferit din cauza conflictului dintre rebelii antiguvernamentali și trupele loiale regimului condus de Bashar al Assad. ‘Fac încă o dată apel să înceteze vărsarea de sînge și să înceapă negocieri pe tema unei soluții politice a conflictului, a spus suveranul pontif’.

Papa a amintit și de conflictul dintre Israel și palestinieni, dar și de schimbările profunde prin care trec state din nordul Africii: ‘Aceste state sunt în căutarea unui altfel de viitor. Unul în care societatea se bazează pe dreptate, pe libertate și pe respectul pentru drepturile fiecăruia’.

Ca în fiecare an, Papa a încheiat prin a transmite urări de Crăciun în limbile mai multor state, printre ele și România.

Mii de pelerini au fost de față la sărbătoarea de la Vatican. Pe parcursul liturghiei de azi-noapte, Papa Benedict