Mesajul lui Bob Dylan pentru decernarea Premiului Nobel – VIDEO

Cântăreţul Bob Dylan, laureatul Premiului Nobel pentru literatură, nu a participat la ceremonia oficială de înmânare a premiilor, organizată pe 10 decembrie, la Stockholm, dar a transmis un mesaj Academiei Suedeze.

Artistul a mulţumit reprezentanţilor acestei instituţii, care i-au atribuit în luna octombrie premiul Nobel pentru literatură pe anul 2016, un trofeu prestigios pe care artistul american l-a asemănat cu aselenizarea, potrivit Reuters.

”Îmi pare rău că nu pot să fiu alături de voi în persoană, dar vă rog să mă credeţi când vă spun că sunt cu siguranţă alături de voi în spirit şi mă simt onorat să primesc un premiu atât de prestigios”, a spus Bob Dylan în discursul său oficial, care a fost citit la banchetul Nobel, organizat sâmbătă seară la Stockholm de Azita Raji, de ambasadoarea Statelor Unite în Suedia.

Artistul american a vorbit în discursul lui şi despre surpriza uriaşă pe care a avut-o atunci când a aflat că a primit acest premiu.

”Dacă cineva mi-ar fi spus că aveam cea mai mică şansă de a câştigat premiul Nobel, aş fi crezut că şansa mea era cam aceeaşi cu şansa de a sta în picioare pe Lună”, a adăugat Bob Dylan.

Bob Dylan a acceptat în cele din urmă cecul în valoare de 8 milioane de coroane suedeze (870.000 de dolari) care însoţeşte premiul Nobel din 2016. Starul american a ales însă să nu participe la ceremonia oficială de înmânare a premiilor Nobel, organizată pe 10 decembrie.

În locul lui Bob Dylan, cântăreaţa Patti Smith, supranumită ”naşa muzicii punk”, a interpretat un single celebru din repertoriul bunului ei prieten, ”A Hard Rain’s A-Gonna Fall”, la această ceremonie.

Patti Smith, deosebit de emoţionată, a uitat versurile de la începutul piesei şi a trebuit să reia în cele din urmă cântecul. În pofida acelei erori, artista americană a reuşit să impresioneze publicul şi a primit aplauze generoase la sfârşitul interpretării sale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS