Confidenţialitate

Ambasadorul Republicii Moldova în România, după ce un explozibil a căzut pe teritoriul țării sale: Moldova și regiunea transnistreană nu au astfel de rachete | VIDEO

Victor Chirilă, ambasadorul Republicii Moldova în România, a fost invitatul Adrianei Nedelea în emisiunea „Piața Victoriei” la Europa FM. Luni, în urma unui atac cu rachete lansate de Rusia asupra teritoriului Ucrainei, una dintre acestea a ajuns pe teritoriul Moldovei. Situația este analizată de specialiști, însă ambasadorul Republicii Moldova în România a spus că: „Republica Moldova nu are astfel de rachete și nici regiunea transnistreană nu are”.

„Ce pot să spun eu este că Republica Moldova nu are astfel de rachete și nici regiunea transnistreană nu are. Deci în prezent se analizează, sunt experții acolo pe teren, Ministerul Apărării, Poliția de Frontieră, alte instituții care analizează. Deci, sigur nu este din Republica Moldova, asta pot să spun, dar verdictul final va fi dat de experți și autoritățile de la Chișinău”, a explicat Victor Chirilă, ambasadorul Republicii Moldova în România.

Întrebat dacă ar fi mari șansele ca explozibilul să fie de origine rusă, ambasadorul Republicii Moldova în România a spus că: „Am mai avut astfel de incidente, deci totul este posibil”.

„Acum câteva săptămâni, s-a întâmplat exact același lucru. A fost mai tragic. A fost și explozie. De această dată se pare că nu a fost așa ceva, dar da, e posibil să fie trasă din Știm-noi-de-unde, din Federația Rusă, dar verdictul final va fi spus de autorități”, a mai spus Victor Chirilă.

Luni, 5 decembrie 2022, în urma unui val de rachete lansate de Rusia asupra teritoriului ucrainean, o rachetă a ajuns pe teritoriul Republicii Moldova. Poliția a spus că a găsit fragmente de rachete în regiunea Briceni, în apropiere de granița cu Ucraina.

Urmărește întreaga emisiune „Piața Victoriei” aici

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Republica Moldova: Fragmente de rachetă au fost găsite în apropierea graniței cu Ucraina, în raionul Briceni