Confidenţialitate

Mesajul adresat românilor de Sanctitatea Sa Papa Francisc

Sanctitatea Sa Papa Francisc a transmis un mesaj românilor, înainte de sosirea lui, vineri.

“Mai sunt doar câteva zile până la călătoria care mă va duce în mijlocul vostru. Gândul acesta mă bucură şi doresc încă de pe acum să vă adresez tuturor salutul meu cel mai cordial.

Vin în România, ţară frumoasă şi primitoare, ca pelerin şi frate, şi le mulţumesc Preşedintelui şi celorlalte autorităţi ale statului pentru că m-au invitat şi pentru deplina colaborare.

Trăiesc deja bucuria întâlnirii cu patriarhulşi cu sinodul permanent al Bisericii Ortodoxe Române, precum şi cu pastorii şi cu credincioşii catolici. Legăturile de credinţă care ne unesc vin încă de la apostoli, în special de la legătura care îi unea pe Petru şi Andrei, cel care potrivit tradiţiei a adus credinţa pe pământul vostru. Fraţi de sânge au fost tot fraţi şi în vărsarea sângelui pentru Domnul. Şi printre voi au fost atâţia martiri, chiar în timpuri recente, precum cei 7 episcopi, greco-catolici, pe care voi avea bucuria de a-i proclama martiri.

Faptul pentru care au suferit până la jertfirea vieţii este o mostenire mult prea preţioasă ca să fie uitată. este o moştenire comună care ne cheamă să nu ne îndepărtăm de fratele care perticipă la ea. Vin între voi ca să mergem împreună, mergem împreună când învăţăm să păstrăm rădăcinile şi familia, când ne îngrijim de viitorul copiilor şi al fratelui de lângă noi, când ne depăşim fricile şi suspiciunile, când lăsăm să cadă barierele care ne separă de ceilalţi. Ştiu că mulţi pregătiţi vizita mea în acest sens şi vă mulţumesc din inimă. Vă asigur că vă stau aproape în rugăciune tuturor şi vă dau binecuvântarea mea şi vă cer: Vă rog să vă rugaţi pentru mine. Să ne vedem cu bine!”, a transmis românilor, marți seara, Sanctitatea Sa Papa Francisc .

Papa Francisc va fi întâmpinat la sosirea sa în România, vineri, 31 mai, pe aeroportul Otopeni de președintele Klaus Iohannis.