Mesaje de Crăciun: președintele vorbește despre copii, BOR – despre Catedrala Mîntuirii

Preşedintele a făcut public pe pagina sa de pe site-ul de socializare Facebook un mesaj de Crăciun.

Klaus Iohannis spune că gîndurile sale se îndreaptă ‘către toți copiii ai căror părinți sunt departe şi părinţii care duc dorul copiilor’.

Președintele promite că va face tot ce îi stă în putință ca familiile să se reunească în mandatul său.

‘În România se află cei mai mulți copii despărțiți de părinți din Uniunea Europeană. Siliți de greutăți să părăsească țara și să muncească în străinătate, mulți părinți își văd copiii o dată sau de două ori pe an’.

‘Singurătatea, abandonul, frica de ziua de mîine, absența dragostei îi transformă pe copiii rămași acasă în cetățeni care cu greu vor ști să-și găsească un drum în societate. Cum să fie generoși și cum să dăruiască dragoste în jurul lor cînd nimeni nu i-a învățat căldura sufletească a unui cămin?’, scrie Klaus Iohannis.

Președintele le urează cetățenilor un Crăciun binecuvîntat și îi îndeamnă să aibă încredere în viitor.

Pastorala Patriarhului

În pastorala de Crăciun a Patriarhului Bisericii Ortodoxe, Daniel, se face trimitere la banii de care instituția are nevoie ca să ridice Catedrala Mîntuirii Neamului.

‘Patriarhul Daniel spune, la începutul Pastoralei, că sărbătoarea Crăciunului este, ‘mai întîi de toate, sărbătoarea iubirii milostive a lui Dumnezeu pentru oameni’.

Îndemnul înaltului prelat ortodox este ‘să aducem bucurie în casele şi în sufletele în care se află tristeţe şi singurătate, boală şi sărăcie, suferinţă şi înstrăinare’.

Patriarhul îşi exprimă speranţa că ‘toate aceste valori creştine ne vor ajuta să zidim duhovniceşte Biserica din suflete, dar şi să contribuim mai mult la construirea Catedralei Mîntuirii Neamului’.

În ședința sa din această săptămînă, Guvernul a suplimentat bugetul cultelor cu peste 12 milioane de lei.

Pe întreg parcursul acestui an, bisericile recunoscute oficial au primit din partea statului o sumă-record: 92 de milioane de euro. Biserica Ortodoxă a fost acuzată de implicare fățișă în campania electorală.