Mesaje ale politicienilor după moartea lui Corneliu Vadim Tudor

Fostul președinte și fost contracandidat în lupra pentru Palatul Cotroceni, Ion Iliescu, și-a exprimat tristețea pe blogul său. El a apreciat că liderul PRM una dintre personalităţile publice care au marcat ultimii 25 de ani, cu bune şi mai puţin bune” şi care “şi-a iubit cu ardoare ţara”.

Am aflat cu surprindere şi cu tristețe vestea încetării premature din viață a celui care a fost poetul și omul de cultură Corneliu Vadim Tudor, președintele Partidului România Mare. A fost una dintre personalitățile publice care au marcat ultimii 25 de ani, cu bune și cu mai puțin bune. Și-a urmărit consecvent proiectul lui politic, chiar și atunci când, din dorința de a se face înțeles, mesajul lui naționalist era exagerat. Și-a iubit cu ardoare țara, cum puțini pot s-o facă”, a mai scris Iliescu.

A slujit România, sprijinind consensul național atunci când au fost puse în discuție subiecte esențiale, precum integrarea în Uniunea Europeană și aderarea la NATO. Corneliu Vadim Tudor şi Partidul Romania Mare au făcut parte, la începutul anilor ’90 din coaliţia guvernamentală alături de FDSN. Totodată, Iliescu a amintit și de competiția politică în care cei doi au fost adversar în anul 2000 și a transmis condoleanțe familiei Tudor.

 

Victor Ponta a transmis și el condoleanțe familiei Tribunului într-un mesaj transmis prin intermediul unei rețele de socializare.

 

Și fostul secretar general al PRM, Gheorghe Funar, și-a exprimat regretul față de decesul lui CV Tudor.

Acesta a declarat că mai era nevoie de acesta “pe scena politică românească şi în bătălia pentru refacerea României Mari, pentru reîntregirea teritoriilor naţionale”. Funar il consideră pe Vadim Tudor ”un mare patriot, un luptător pentru neam și țară, un om în care mulți români și-au pus nădejdea“. “Îmi pare foarte rău că s-a prăpădit atât de repede Corneliu Vadim Tudor, mai era nevoie de el pe scena politică românească și în bătălia pentru refacerea României Mari, pentru reîntregirea teritoriilor naționale. Trăgeam nădejdea că puteam să ne batem împreună cu foarte mulți patrioți din țară, din Republica Moldova și cu românii împrăștiați pe glob, pentru ca, în următorii trei ani, să reușim să refacem România Mare. E păcat că a plecat atât de devreme dintre noi, a fost un mare patriot, un luptător pentru neam și țară, un om în care mulți români și-au pus nădejdea“, a spus Funar “Eu am colaborat direct și foarte bine cu Vadim și în conducerea PRM și în Senat, nu am avut conflicte cu el. Vadim a pus uneori aiurea pixul pe hârtie împotriva mea, dar nu am reacționat și mă bucur că am avut această atitudine”, a adăugat fostul primar al Clujului, Gheorghe Funar.

 

Fostul vicepreședinte al PRM, Lucian Bolcaș, s-a declarat tulburat de dispariția lui CV Tudor.

Am aflat cu tristeţe de această veste. Sunt profund tulburat de această ştire. Corneliu Vadim Tudor a fost un om care a făcut parte din viaţa mea, e ca şi cum pierd o parte din viaţa mea”, a declarat Bolcaș.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS