Confidenţialitate

Mesaj Ro-Alert greșit, transmis în Constanța

Un ofițer al ISU Constanța a fost sancționat, duminică, după ce a trimis un mesaj Ro-Alert greșit, sâmbătă seara, când județul a fost sub avertizare Cod portocaliu, a anunțat șeful ISU Constanța, Daniel Popa. Ofițerul de serviciu a fost sancționat cu o mustrare scrisă.

Populaţia care se afla în Constanţa sâmbătă-după amiaza nu a fost alertată în timp util asupra fenomenelor meteo periculoase. Când furtuna s-a mai liniştit, ISU Constanţa a trimis o avertizare de Cod roşu, apoi o avertizare Cod portocaliu.

„Din greșeală operatorul nu a modificat mesajul și l-a transmis cu Codul roșu. Am intervenit ulterior. Era în plin cod portocaliu, aveam peste 170 de apeluri. Nu este singura aplicație de informare, este și aplicația DSU, mai avem și alte aplicații pe care transmitem alertele meteorologice. (…) Primul apel a venit la 17.45. Nici nu apăruse mesajul de Cod portocaliu pentru intervenție.

Există un timp între primirea de la ANM și transmiterea de către noi. Operatorului îi ia în jur de cinci minute redactarea apelului. Faptul că a apărut mesajul, acel ultim de Cod Portocaliu, era îndreptarea erorii”, a declarat Daniel Popa, citat de Mediafax.