Merkel: Incidentul de Berlin a fost un atac terorist

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a calificat atacul de la Berlin drept un atac terorist. Aceasta a îndemnat populația să aibă ”forța de a continua să trăiască împreună”.

În scurta sa declarație de presă, Angela Merkel a dat asigurări că vinovații vor fi pedepsiți.

 

„Trebuie să presupunem că incidentul de la Berlin a fost un atac terorist”, a spus Angela Merkel într-o scurtă declarație susținută marți, la o zi după atacul soldat cu 12 morţi şi 48 de răniţi.

„Acest eveniment de nedescris va fi pedepsit pe cât de sever permite legea”, a mai spus cancelarul.

Angela Merkel le-a mulţumit poliţiştilor şi echipelor germane pentru modul în care au intervenit.

„Doisprezece oameni care se aflau printre noi ieri, care aşteptau cu nerăbdare Crăciunul şi care aveau planuri de Sărbători nu mai sunt printre noi. Este o faptă îngrăzitoare, pe care nimeni nu o poate înţelege. Le-a luat viaţa. Mulţi oameni care sunt răniţi se luptă pentru viaţa lor şi se luptă pentru sănătate lor”, a declarat Angela Merkel.

Cancelarul a precizat că autorităţile vor verifica dacă autorul atacului a primit protecţie în Germania ca refugiat.

„Ar fi foarte dificil pentru noi să aflăm că fiinţa umană care a comis această faptă a venit în Germania pentru a cere refugiu şi azil. Ar fi îngrozitor pentru toţi germanii care sunt foarte activi, zi de zi, pentru a ajuta solicitanţii de azil şi refugiaţii. Ar fi dezgustător pentru ei, pentru cei care ajută oamenii care au venit în această ţară şi ne-au cerut ajutorul.Vom găsi forţa de a continua să trăim împreună”, a mai spus Merkel.

În același timp, Angela Merkel a apreciat că ţara nu trebuie să renunţe la târgurile de Crăciun în urma acestui atac.

„Nu vrem să trăim cu frică. Vom continua să trăim împreună cu toţi cei care vor să trăiască alături de noi în Germania”, a adăugat Merkel.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS