Mergea și Tecău sunt în semifinalele olimpice la dublu

Florin Mergea și Horia Tecău au ajuns la un pas de o medalie olimpică în proba de dublu a turneului de tenis de la Rio.

Românii favoriți numărul 5 ai competiției i-au învins în 3 seturi: 6-4, 5-7, 6-2, pe reprezentanții gazdelor – Marcelo Melo și Bruno Soares și sunt în semifinale. Meciul a durat o oră și 52 de minute, iar Mergea și Tecău îi vor înfrunta pentru un loc în ultimul act pe americanii Steve Johnson și Jack Sock care au trecut de spaniolii Roberto Bautista-Agut și David Ferrer – cotați cu șansa a 8-a. Calificarea în finală le-ar aduce celor doi tenismani români cel puțin o medalie olimpică de argint.

La dublu feminin, Andreea Mitu și Raluca Olaru au fost eliminate în faza sferturilor de rusoaicele Ekaterina Makarova și Elena Vesnina, scor 1-6, 4-6. Pe tabloul de simplu la fete s-a mai înregistrat o mare surpriză – lidera mondială Serena Williams a ieșit din cursă, învinsă de ucraineanca Elena Svitolina, a 20-a în ierarhia WTA. Serena va pleca acasă, după ce a pierdut și la dublu, alături de sora ei Venus, încă din prima fază a turneului.

În fine, primul concurs feminin de gimnastică pe echipe la care nu s-a aflat și România, a fost câștigat de Statele Unite ale Americii. Medalia de argint a revenit Rusiei, iar bronzul a fost cucerit de China. Româncele nu s-au calificat în premieră după 40 de ani – perioadă în care au câștigat de fiecare dată o medalie. În concursurile individuale se află doar Cătălina Ponor – care va concura în finală la bârnă, și un alt “veteran”, Marian Drăgulescu, prezent în finala de la sărituri.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS