Confidenţialitate

Memorialul renașterii – Glorie Eternă Eroilor și Revoluției Române din Decembrie 1989, monumentul Eroilor uitați – GALERIE FOTO

În centrul Bucureștiului este un monument inaugurat la 1 august 2005, înscris în lista monumentelor istorice, care a început să arate pe zi ce trece din ce în ce mai rău. Pe numele său complet Memorialul renașterii – Glorie Eternă Eroilor și Revoluției Române din Decembrie 1989, ansamblul care a costat 56 de miliarde de lei arată azi de parcă ar fost uitat de autorități.

Zidul Amintirii, care prezintă lista celor 1058 de victime ale revoluţiei, a fost vandalizat în repetate rânduri, dar până acum nu a fost curățat sau reparat acolo unde placajul a fost spart.

”Cartoful”, cum este botezată de unii Piramida Izbânzii, elementul principal al ansamblului din centrul „Pieței reculegerii”, poartă urme de vopsea de mai mulți ani, pe care nici ploaia nu a reușit încă să le îndepărteze.

Fotograful Octav Drăgan ne arată cum se vede azi Memorialul renașterii – Glorie Eternă Eroilor și Revoluției Române din Decembrie 1989, monumentul din centrul Bucureștiului care ar trebui să reamintească de victimele Revoluției române din 1989.