Confidenţialitate

Membru fugar al clanului Cămătaru, prins în Italia

Leonard Bărbieru, un membru căutat al clanului Cămătaru, a fost prins în orașul italian Pescara, unde trăia cu acte false.

Condamnat la 5 ani închisoare pentru lipsire de libertate în mod ilegal și inițiere sau constituire a unui grup infracțional organizat, fugarul își va ispăși condamnarea în România.

Leonard Bărbieru a fugit din țară în anul 2012, anterior emiterii mandatului, astfel că a fost dispusă urmărirea sa la nivel internațional.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, au continuat investigațiile, stabilind faptul că membrul clanului Cămătaru s-a aflat, în perioada în care s-a sustras executării pedepsei, pe teritoriul Spaniei și Italiei unde a folosit documente false privind identitatea.

În urma coroborării datelor obținute și a colaborării cu autoritățile judiciare din cele doua state, s-a stabilit că bărbatul locuia, în prezent, la o adresă din orașul Italian, Pescara.

Pe fondul colaborării apropiate, omologii italieni au reușit sa îl depisteze și să-l prindă pe bărbatul urmărit pentru a-l aduce în țară unde să execute pedeapsa.