Membru al Camerei Reprezentanților și consilieri ai săi, împușcați în Virginia

Un membru republican al Camerei Reprezentanților și consilieri ai săi au fost împușcați miercuri pe un teren de baseball în Virginia, în timp ce se antrenau pentru un meci caritabil – transmite BBC.

Potrivit presei locale, numeroase echipaje de poliţie se află în zona producerii atacului.

Potrivit senatorului republican Mike Lee, autorul atacului este mort. El a precizat că un consilier al lui Scalia a folosit cureaua ca garou pentru a opri sângerarea politicianului împușcat, Steve Scalise.

CNN, care citează un alt congresman care lua parte la antrenament, Mo Brooks, și care afirmă că politicianul a fost împuşcat în şold.

Brooks a anunţat că atacatorul, un bărbat alb, avea o armă semiautomată.

Doi ofiţeri de poliţie au fost împuşcaţi de asemenea, scrie ABC News, precizând că atacul a avut loc în jurul ore locale 7.30 (14.30 ora României), într-un parc din Alexandria, Virginia, la aproximativ 11 kilometri distanţă de Casa Albă, din Washington DC.

Răniţii au fost duşi la spitale din zonă.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe a anunţat că atât preşedintele, cât şi vicepreşedintele sunt ţinuţi la curent cu situaţia.

„Gândurile şi rugăciunile noastre sunt alături de toţi cei afectaţi”, a spus Sean Spicer.

Steve Scalise, în vârstă de 51 de ani, reprezintă Louisiana din 2008 şi este preşedinte al Comisiei pentru Studii Republicane ale Camerei Reprezentanţilor.

El este căsătorit şi are doi copii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS