Confidenţialitate

Membrii familiei regale britanice nu vor purta uniforme militare la înmormântarea prințului Philip

Membrii familiei regale din Marea Britanie nu vor purta uniforme militare la ceremonia de înmormântare a prințului Philip.

Palatul Buckingham sacrifică astfel o veche tradiție pentru a nu-l pune într-o situație jenantă pe prințul Harry, care și-a pierdut titlurile militare atunci când a renunțat la rolul activ în cadrul monarhiei.

Prințul Harry ar fi riscat să fie singurul bărbat fără uniformă militară la funeraliile care vor avea loc sâmbătă, în ciuda faptului că a servit armata britanică în două stagii în Afganistan.

Protocolul prevede ca Harry să se îmbrace în haine civile, dar va avea voie să-și poarte medaliile.
Noua regulă evită și alte situații neplăcute legate de Ducele de York, prințul Andrew, care s-a retras și el din rolul de membru activ al casei regale în urma scandalului din jurul relației de prietenie avute cu milionarul Jeffrey Epstein, condamnat pentru agresiuni sexuale.
Palatul Buckingham ar urma să facă noi precizări legate de modul în care vor decurge funeraliile de sâmbătă. Potrivit unor surse citate de The Sun, Regina este cea care a decis că soluția cea mai simplă este ca toată lumea să poarte haine civile, negre, în semn de doliu.

  • Sonia Teodoriu