Confidenţialitate

Meleșcanu se înscrie în PPU

Teodor Meleşcanu s-a înscris în Partidul Puterii Umaniste, fondat de Dan Voiculescu.

”Dincolo de obiectivele politice contextuale şi de agendă publică imediată, consider că responsabilitatea esenţială a unei persoane care exercită o funcţie publică o reprezintă promovarea valorii umane ca esenţă a oricărui model social legitim. După o viaţă întreagă dedicată proiectelor social-liberale, asumarea identităţii umaniste este un pas firesc, care răspunde atât reperelor pe care le-am promovat întotdeauna – demnitate, echilibru, pragmatism – cât şi aşteptărilor concrete ale naţiunii noastre. Românii îşi doresc un proiect politic nou, capabil să depăşească vechile conflicte şi inerţii, să construiască trainic, nu să dărâme. Am încredere că umaniştii pot genera o astfel de schimbare şi mă voi strădui să contribui cu întreaga mea experienţă la succesul acestui proiect”, a declarat senatorul.

Partidul Puterii Umaniste este condus de avocatul Daniel Ionaşcu, din poziţia de preşedinte executiv.

Între membrii PPU se mai numără europarlamentarul Maria Grapini şi cu fostul ministru al Mediului Graţiela Gavrilescu, cu care a mai fost şi în ALDE, precum şi în Partidul Forţa Naţională.

În vârstă de 79 de ani, Teodor Meleşcanu a fost președinte al Senatului, ministru al Apărării, șef al diplomației și şef al Serviciului de Informații Externe.