Melania Medeleanu: „Pe zecile de tineri de la Colectiv i-a ucis orgoliul unor oameni care s-au crezut de neatins”

Melania Medeleanu a postat pe pagina ei de Facebook ultimul clip din viaţa lui Alexandru Hogea, victima cu numărul 60 din incendiul Colectiv.

Alex avea doar 19 ani şi era student în Bucureşti.

„El e Alex. Nr 60. Si aceasta secventa e ultima cu el in viata.

Eram in biroul Dlui Profesor si-i explicam ca stiu ca Alex e transportabil si ca e vorbit deja la AKH si-l asteapta. Medicii il asteapta, avionul medical e in stand by. Trebuie doar sa semneze foaia pe care i-o pun in fata.

„Mai, Melania, trebuie sa-i intelegi si pe medicii nostri. Adica le-au salvat viata si acu’ vin astia din Austria si-si iau toate meritele?”

Cateva ore mai tarziu a ajuns in birou si Banicioiu. Il vazusem dand declaratii de presa potrivit carora avem tot ce ne trebuie. In ciuda tuturor argumentelor si rugamintilor mele a fost de neclintit.

Pe Alex si pe zecile de tineri de la Colectiv i-a ucis orgoliul unor oameni care s-au crezut de neatins. Ma uit la astia 3 ani in care n-a platit nimeni si-mi dau seama ca aveau dreptate. Sunt in continuare de neatins. Iar confirmarea acestui fapt ii face si mai diabolici. Doar NOI uniti ii putem inca tine in frau.
E important sa le spunem in continuare VA VEDEM, nemernicilor!

El e Alex. Nr 60. Si aceasta secventa e ultima cu el in viata.Eram in biroul Dlui Profesor si-i explicam ca stiu ca Alex e transportabil si ca e vorbit deja la AKH si-l asteapta. Medicii il asteapta, avionul medical e in stand by. Trebuie doar sa semneze foaia pe care i-o pun in fata. "Mai, Melania, trebuie sa-i intelegi si pe medicii nostri. Adica le-au salvat viata si acu' vin astia din Austria si-si iau toate meritele?"Cateva ore mai tarziu a ajuns in birou si Banicioiu. Il vazusem dand declaratii de presa potrivit carora avem tot ce ne trebuie. In ciuda tuturor argumentelor si rugamintilor mele a fost de neclintit. Pe Alex si pe zecile de tineri de la Colectiv i-a ucis orgoliul unor oameni care s-au crezut de neatins. Ma uit la astia 3 ani in care n-a platit nimeni si-mi dau seama ca aveau dreptate. Sunt in continuare de neatins. Iar confirmarea acestui fapt ii face si mai diabolici. Doar NOI uniti ii putem inca tine in frau.E important sa le spunem in continuare VA VEDEM, nemernicilor!

Publicată de Melania Medeleanu pe Marţi, 30 Octombrie 2018

La 30 octombrie 2015, în clubul Colectiv, local situat pe strada Tăbăcarilor, din sectorul 4, sute de persoane asistau la un concert al trupei Goodbye to Gravity.

Un incendiul a izbucnit din cauza unor artificii aprinse în timpul recitalului. Flăcările s-au extins rapid din cauza izolaţiei tavanului.

Tinerii prezenţi în incintă, peste limita admisă de lege, au rămas captivi  întrucât uşa de ieşire era prea strâmtă, iar cea pentru situaţii de urgenţă era blocată.

Unele dintre victime au suferit grave arsuri, externe sau interne, ori au fost prinse în busculada creată.

Numărul deceselor a crescut la 64 în lunile care au urmat incendiului. În 2017, un supravieţuitor s-a sinucis pe fondul depresiei, ridicând bilanţul tragediei la 65 de morţi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS