Deşi pare complicat şi multe primării din România aleg să apeleze la ajutorul firmelor de consultanţă pentru întocmirea acestor proiecte, la Şişeşti toate documentele sunt făcute de angajaţii primăriei. În felul acesta, se economisesc banii pentru plata acestor servicii şi, în plus, proiectul este făcut aşa cum trebuie pentru a fi declarat eligibil.
„ Am avut 18 proiecte cu finanţare europeană, la niciunul dintre ele nu am dat un leu penalizare înapoi. Am respectat întocmai ghidurile, instrucţiunile şi ceea ce ne-a cerut finanţatorul“ declară primarul din Şişeşti, Marian Răducan pentru adevarul.ro.
Suma totată adusă în comunitate este de aproximativ 3 milioane de euro. Cu aceşti bani, primăria şi-a pus la punct serviciul de salubritate (700.000 de euro), iar acum gunoiul menajer este ridicat de maşina proprie de la pubelele puse la dispoziţia localnicilor şi dus la depozitul ecologic al judeţului.
Au şi un serviciu pentru situaţii de urgenţă modern (600.000 de euro), prin intermediul unui proiect european transfrontalier au cumparat utilaje pentru intervenţii, un buldoexcavator şi un ATV echipat pentru stingerea incendiilor.
Alte proiecte implementate cu succes sunt modernizarea unor drumuri şi înfiinţarea unui centru ce informare turistică, mai ales că zona este una faimoasă pentru ceramica produsă aici.