Confidenţialitate

Mehedinți: Carantină în Drobeta Turnu Severin

Decizia carantinării orașului Drobeta Turnu Severin a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, la propunerea DSP și cu avizul INSP, după ce incidența cazurilor de coronavirus s-a apropiat de 10 infectări la o mie de locuitori.

Măsura va fi aplicată și în Schela Cladovei, Dudașu Schelei și Gura Văii.

Autoritățile spun că riscul epidemiologic este maxim, cu o creștere foarte rapidă a numărului de îmbolnăviri.

Astfel, timp de doua săptămâni, în aceste zone, cursurile școlare și univeristare se vor desfăşura doar în sistem online. Barurile, cafenelele și restaurantele vor fi închise și va permite comercializarea produselor doar la pachet sau catering. Vor fi închise și sălile de jocuri de noroc cu excepţia agenţii lor loto.

Totodată, autoritățile au interzis organizarea de evenimente private, iar magazinele vor fi deschise doar pana la ora 18. Farmaciile și benzinăriile pot funcționa în continuare în program non-stop.

Și în alte localități din județ a fost instituită carantina în ultimele zile ca urmare a creșterii cazurilor de coronavirus. Peste 250 de oameni sunt internați în spital, iar de la începutul pandemiei, aproape 500 de mehedințeni care au avut coronavirus au decedat.