Mega Image preia magazinele Angst

Grupul belgian Mega Image a anunţat că a ajuns la un acord pentru a prelua 20 din cele 22 de magazine operate de reţeaua Angst.

Posibila preluare a magazinelor Angst de către Mega Image, deja cel mai mare lanţ de supermarketuri din România, trebuie mai întâi aprobată de Consiliul Concerenței, organismul care protejează existența unui mediu concurential normal, in vederea promovarii intereselor consumatorilor.

Rețeaua Angst nu este la prima colaborare de acest tip. Acordul cu Mega Image survine la doar trei luni de când grupul Angst a decis să iasă de sub franciza Carrefour, pentru a se concentra pe domeniului propriu de expertiză, producţia de carne procesată.

Grupul Angst a fost înfiinţat în 1990, fiind o investiţie româno-elveţiană. Deținând două fabrici de produse din carne și una de procesare a laptelui, firma este controlată de Sorin Minea care deţine 60% din acţiuni.

Dacă tranzacția va fi aprobată de Consiliul Concurenței, belgienii de la Mega Image estimează venituri anuale de 21 milioane de euro pentru cele 20 de magazine preluate de la grupul Angst.