Confidenţialitate

Medicul infecţionist Adrian Marinescu: Dacă mi-am testat anticorpii după o lună, următoarele 3 luni stau liniștit | AUDIO

Testarea de anticorpi COVID nu trebuie să devină un sport naţional, spune medicul infecţionist Adrian Marinescu, de la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală.

Valorile de anticorpi obţinute la testări ar trebui doar să ne orienteze, adică să ne arate dacă avem protecţie sau nu, a adăugat el în emisiunea Deşteptarea la Europa FM:

„Cred că în ultimul timp, despre tot ce e legat de pandemie, vorbim mult prea mult, inclusiv despre anticorpi. Dacă mi-am testat anticorpii după o lună, următoarele 3 luni stau liniștit, nu să repet foarte des, nu să mă duc la 5 laboratoare, că nu mă ajută cu nimic. Întoarcerea către normalitate nu înseamnă doar partea epidemiologică, cu mai puține cazuri, ci înseamnă și în plan psihologic.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Adrian Marinescu mai spune că a venit momentul în care putem discuta despre pandemie mai relaxat. El estimează că vara care va veni va fi mai liniştită:

„Putem să ne facem activitățile, vacanțele și ce ne-a propus și să încercăm un pic să vedem lucrurile mai echilibrat, nu să rămânem cum se întâmpla la începutul pandemiei sau acum câteva luni, foarte focusați și concentrați în fiecare zi, ca și cum ar fi o apocalipsă, că nu este în momentul de față.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.