Confidenţialitate

Medicul-erou Cătălin Denciu, rănit în incendiul de la SJU Piatra Neamţ: Pot merge din nou

Grav rănit în timp ce încerca să salveze pacienţii secției de Terapie Intensivă a Spitalului Piatra Neamţ, curpinsă de un incendiu în seara zilei de 14 noiembrie 2020, medicul Cătălin Denciu a fost transferat de la Queen Astrid Military Hospital din Bruxelles, la Saint-Luc Hospital, cea mai mare unitate medicală din capitala belgiană, unde va începe următoarea fază a recuperării.

Din cauza arsurilor grave suferite, doctorul-erou s-a aflat în comă indusă timp de trei săptămâni.

„Îmi amintesc că m-am trezit la Terapie Intensivă. Acolo, au avut grijă de mine asistentele şi fizioterapeuţii. La 20 ianuarie, am fost transferat la o unitate de terapie medie. Gradual, am început să mă pot mişca şi să pot merge din nou”, a mărturisit Cătălin Denciu, relatează portalul Beldefnews.mil.be.

„Astăzi, pot deja să pedalez. Să îndoi braţele este încă dificil, aşa că fac multe sesiuni de tratament cu fizioterapeuţi pentru a învăţa să îmi mişc din nou coatele. Recuperarea este departe de a fi încheiată, dar ştiu că trebuie să dau totul pentru a mă simţi mai bine. Voi continua să muncesc pentru a reuşi”, a adăugat medicul.

„În prezent, ei [doctorii – n. red] sunt familia mea. Abia aştept să fiu vindecat pentru a le mulţumi”.

Cătălin Denciu îşi va continua recuperarea la Saint-Luc University Hospital, unde a lucrat timp de un an în timpul pregătirii sale ca anestezist.

După incendiul din clubul Colectiv, care a ucis 64 de persoane 2015, autoritățile de București au încheiat un acord de colaborare cu Queen Astrid Military Hospital, pentru tratarea pacienţilor cu arsuri grave.

20 de pacienți Covid au murit în urma incendiului devastator de la SJU Piatra Neamț. 10 victime au murit carbonizate în seara fatidică.

Wij wensen de Roemeense dokter Catalin Denciu veel succes toe in zijn volgende fase van zijn revalidatie in het …

Publicată de Medical Component Be pe Marţi, 2 martie 2021

FOTO: Beldefnews.mil.be