Confidenţialitate

Medicul Dorel Săndesc: Când porți mască, există o șansă mare să faci formă ușoară dacă te infectezi

Președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, profesorul Dorel Săndesc, spune la Europa FM, că deocamdată, secțiile pentru pacienții aflați în stare gravă fac față valului de nou infectați, însă sunt județe precum Cluj Napoca și Timiș, unde fie nu mai există locuri libere la ATI, fie sunt foarte puține.

În plus, medici de terapie intensivă sunt detașați permanent din centre mari pentru a ajuta zonele grav afectate.

Am colegi detașați la Ploiești, Turnu Severin, Orșova, Lugoj, Arad, la alte spitale din Timișoara din linia unu sau doi de luptă. Acest fenomen există și chiar e salutară solidaritatea colegială pe care am întâlnit-o și s-a manifestat de la început.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Profesorul atrage atenția că românii nu respectă cum ar trebui regulile de protecție împotriva SARS CoV-2, ceea ce duce la creșterea numărului de cazuri noi de COVID-19.

Din păcate, iată, vedem că nu aplicăm singurele măsuri care ne pot asigura diminuarea numărului de cazuri grave și evitarea unei situații critice în care să se recurgă din nou la lockdown.

Măștile nu doar că scad numărul de cazuri, dar s-a văzut că atunci când porți mască, chiar dacă vei fi infectat, există o șansă mare să faci o formă ușoară sau asimptomatică.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.