Confidenţialitate

Medicul de gardă de la spitalul din Băicoi, care a refuzat internarea unei paciente, a demisionat – VIDEO

Medicul Marta Coman care era de gardă la Spitalul Orășenesc Băicoi în data de 6 ianuarie și care a refuzat să interneze un pacient și-a dat demisia, spune la Europa FM, managerul spitalului, Oana Irimescu.

Ea s-a prezentat în această dimineață în fața comisiei de disciplină a spitalului și și-a cerut scuze pentru comportamentul său agresiv și inadecvat față de pacientă– o femeie de 87 de ani cu afecțiuni cardiace. Medicul a cerut desfacerea contractului de colaborare cu Spitalul Orăşenesc Băicoi, spunând că regretă ceea ce s-a întâmplat. Ea era colaborator al spitalului și nu angajat cu carte de muncă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Imagini filmate cu camera ascunsă de nepoata pacientei au apărut în presă, și apoi s-a sesizat și ministerul sănătății care a deschis o anchetă la Spitalul Orășenesc Băicoi.

Ministerul a trimis reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Prahova să verifice situația și la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploiești, pentru că medicii de acolo ar fi trimis-o pe pacientă  la Spitalul Orășenesc Băicoi.