Confidenţialitate

Medicul Casei Albe: Donald Trump nu mai are simptome de COVID-19

Preşedintele SUA se simte “extrem de bine” şi nu mai prezintă simptome de COVID-19, a anunțat medicul Casei Albe.

“[Donald Trump – n. red] a avut o primă noapte odihnitoare acasă, iar astăzi nu manifestă simptome. Semnele vitale şi cele ale examinării fizice rămân stabile, cu un nivel ambulatoriu al saturaţiei de oxigen de 95-97%. La modul general, continuă să fie extrem de bine”, a declarat declarat Sean Conley.

Liderul de la Casa Albă a fost externat luni seară, după ce a petrecut trei nopţi în Centrul medical Walter Reed, situat la periferia oraşului Washington, dar continuă tratamentul la reședință.

Facebook şi Twitter au eliminat postările în care Donald Trump a comparat COVID-19 este cu gripa, notează Reuters.

”Mulţi oameni mor în fiecare an din cauza gripei, uneori peste 100.000, în pofida vaccinului. Închidem ţara? Nu, am învăţat să trăim cu ea, la fel cum învăţăm să trăim cu Covid, pentru majoritatea populaţiilor mult mai puţin letală!!!”, a scris acesta.

Se estimează că aproximativ 22.000 de oameni au murit de gripă în sezonul 2019-2020, potrivit statisticilor guvernamentale americane.

Înainte să se fi infectat cu temutul SARS-CoV-2, Donal Trump a recunoscut, în conversaţii înregistrate cu un jurnalist, că COVID-19 este o boală mai mortală decât gripa.

SUA au cel mai negru bilanţ al deceselor provocate de pandemie, peste 209.000.