Confidenţialitate

Medicii, despre cât de gravă este situația în spitale | AUDIO

Dacă nu știți cum arată iadul, mergeți în UPU și o să-l vedeți, scrie pe pagina sa de facebook un medic din Timișoara, care prezintă cât de gravă este situația creată de valul 4 al pandemiei.

Între timp, un alt medic care îngrijește bolnavi de COVID la terapie intensivă, atrage atenția că secția este plină de persoane care nu cred în vaccin.

Medicul Amin Zahra de la Spitalul Județean de Urgență din Timișara povestește că la unitatea de primiri urgențe a spitalului totul este blocat și tot ce poți să vezi sunt măști și butelii de oxigen.

”Dacă prin tot haosul acela reuşeşti să ai contact vizual cu un coleg, tot ce poţi să citeşti în ochii lui este pe lângă oboseala tot mai accentuată, neputinţa! Încă nu este târziu să ne daţi şi voi o mână de ajutor”, spune medicul care îndeamnă populația să se vaccineze anti-COVID. Doctorul mărturisește că a fost marca de imagine unui cuplu care împărțea aceeași mască de oxigen.

La Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală, din 17 august, reanimare e plină cu critici COVID, mutația Delta, scrie, pe pagina sa de Facebook, doctoral Elena Copaciu, medic primar de ATI. Aceasta povestește că s-au făcut eforturi pentru a dubla capacitatea de primire a bolnavilor și se pregătește poate triplarea, dar subliniază că nu așa se fae medicina, iar noi, ca popor nu am înțeles cât de importantă e sănătatea.

Medicul  precizează că sunt şi persoane vaccinate care au COVID-19 şi care sunt internate în spitl, dar numprul lor e mic, și nu fac pneumonie Covid, ci doar infecţii de căi aeriene superioare, iar vaccinaţii internaţi la critici sunt dintre cei cu comorbiditati severe, care se prezintă tarziu la spital.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Florentina Mihăiță