Confidenţialitate

Medicii de la Spitalul de Oftalmologie București operează un copil, deși mama acestuia nu și-a dat acordul

         Caz fără precedent la Spitalul de Oftalmologie din București. Medicii au decis să opereze un copil în vârstă de 7 ani care și-ar putea pierde ochiul stâng, deși mama acestuia, plecată la muncă în străinătate, a cerut să nu aibă loc intervenția.

Băiatul s-a înțepat duminică cu o sârmă și a fost adus la spital de o rudă, pentru că tatăl său este în închisoare pentru crimă.

        Managerul Spitalului de Oftalmologie din București, Monica Pop, spune că mama băiatului a sunat de mai multe ori la spital cerând medicilor să nu-l opereze pe băiat.

Cu toate acestea, doctorii au ignorat refuzul mamei și au decis să opereze copilul, în speranța că îi vor mai putea salva ochiul.

Monica Pop a precizat că băiatul a fost adus la spital de o rudă, având în vedere că mama sa este plecată la muncă în străinătate, iar tatăl este condamnat şi încarcerat pentru crimă.

Băiatul de 7 ani nu are nici măcar acte de identitate, motiv pentru care întreaga operație va fi suportată de Spitalul de Oftamologie. În lipsa unui CNP, Casa de Asigurări de Sănătate nu poate deconta intervenția.

Medicii atrag atenția că în ultima săptămână au ajuns la spital trei copii cu răni la ochi, după ce s-au înțepat cu obiecte ascuțite. De aceea îi sfătuiesc pe părinți să-i atenționeze pe copii asupra riscului la care se expun atunci când folosesc obiecte ascuţite.