Confidenţialitate

Medicii de familie se plâng de birocrația în ceea ce privește cazurile COVID | AUDIO

Spitalele sunt pline, iar celor testați pozitiv cu simptome ușoare COVID li se spune să ia legătura cu medicul de familie.

Totuși, atrag atenția medicii, ei se confruntă cu o birocrație inutilă atunci când trebuie să recunoască un caz de Covid.

Mădălina Vesa, medic de familie din Alba Iulia, spune că, deși, ca specialist, știe foarte bine ce are de făcut, este nevoită să pună pacienții pe drumuri:

În fiecare zi, la cabinet am pacienți cu simptome cu COVID. Dintre toți pacienții pe care mi i-au trimis, doar două cazuri au fost negative. Știm să coordonăm acești pacienți, să ținem sub control un astfel de caz, dar avem nevoie în spate de un ajutor legislativ.

Fără ajutorul acesta, suntem prinși de mâini și de picioare, ceea ce este o frustrare a mea foarte mare, pentru că noi am putea să facem foarte multe lucruri, dacă ne-ar lăsa. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mădălina Vesa spune că Guvernul putea face schimbările legislative necesare în timpul stării de urgență:

Noi, ca breaslă, ne așteptăm la niște modificări. Era clar că se va ajunge aici, iar eu personal am fost încântată de decizia luată la momentul respectiv, iar noi românii am fost dați exemplu pozitiv în UE. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.