Medicii de familie cer amnistie fiscala (AUDIO)

Curtea de Conturi a constatat mai multe nereguli privind plățile efectuate către centrele de permanență în perioada 2009-2011.

Doctorii de familie solicită amnistie fiscală pentru cabinetele medicale şi pentru centrele de permanenţă.

Curtea de Conturi a constatat, în urma unui control efectuat în 2011 la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, că instituția a alocat mai mulți bani decât sumele trecute în contractele semnate de medicii din centrele de permanență.

Având în vedere aceste diferențe, medicii au fost somați să restituie banii. Președintele Societății Naționale de Medicina Familiei, Rodica Tănăsescu – AUDIO 1.

Dacă în Maramureș peste 50 de doctori ar fi trebuit să restituie aproape 900 de mii de lei, în Bihor unii doctori au fost somați să returneze chiar și 10 mii de euro.

Reprezentanții medicilor de familie spun că în Comisiile de Sănătate din Camera Deputaților și Senat s-a acceptat ideea că medicii nu au de ce să restituie bani statului și că s-ar fi făcut o greșeală ‘de interpretare’ a legislației – AUDIO 2.

Vineri, Colegiul Medicilor din România a cerut amnistie fiscală pentru doctori, după modelul aplicat de Guvern în cazul altor categorii sociale, precum și finanțarea cu 6% a sistemului sanitar.