Confidenţialitate

Medicii avertizează că numeroși pacienți care au avut COVID-19 rămân cu sechele | AUDIO

Zeci de bolnavi care s-au vindecat de coronavirus au, în continuare, nevoie de asistenţă medicală pentru că plămânii, dar şi alte organe le-au fost grav afectate, spune managerul Institutului Marius Nasta din Bucureşti.

Beatrice Mahler subliniază că e nevoie să li se acorde o mai are atenţie acestor pacienţi, care ar trebui să fie văzuţi perioadic de un medic pneumolog.

Odată cu creşterea numărului de persoane dignosticate cu coronavirus a crescut şi numărul celor care, deşi s-au vindecat, au rămas cu sechele, spune aceasta.

Ea susţine că recuperarea pulmonară nu este imposibilă, dar se face în timp şi este importantă vizita la periodică la pneumolog.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În România, sunt asigurate toate condiţiile pentru recuperarea după COVID-19, ba chiar, spre deosebire de alte ţări, avem avantajul staţiunilor balneoclimaterice de care ar trebui să profităm, mai spune Beatrice Mahler.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Beatrice Mahler susţine că vom putea evita un al doilea val al pandemiei de coronavirus în România doar dacă toţi vom înţelege cât de important este să respectăm regulile de protecţie.

În prezent, la Institutul Marius Nasta din Bucureşti, sunt ocupate toate cele 6 locuri de la terapie intensivă destinate bolnavilor de COVID. Pe secşii, alţi 50 de pacienţi cu coronavirus prezintă forme severe şi moderate ale bolii.