Confidenţialitate

Medicii atrag atenția că redeschiderea școlilor crește riscul apariției cazurilor de gripă | AUDIO

Societatea Națională de Medicina Familiei trage un semnal de alarmă: reînceperea şcolilor creşte riscul apariţiei cazurilor de gripă. Foarte puţini copiii s-au vaccinat antigripal, spun medicii, care insistă că nici acum nu e târziu pentru imunizare.

Medicii avertizează asupra posibilității creșterii numărului infecțiilor respiratorii și al cazurilor de gripă, în contextul unei posibile reluări a desfășurării cursurilor în unitățile școlare de către copii și adolescenți.

„Imunizarea antigripală rămâne chiar și în această perioadă extrem de importantă pentru a reduce riscul unei duble infectări (cu virus gripal și SARS CoV-2) și pentru a evita posibile complicații determinate de virusul gripal în rândul copiilor și al comunității. SNMF încurajează vaccinarea antigripală a copiilor și adolescenților având in vedere că vaccinarea este cea  mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă”, a declarat dr. Dina Mergeani, Medic Primar Medicină de Familie, Președintele SNMF.

Vaccinurile împotriva COVID-19 aprobate până la acest moment la nivel european nu se adresează copiilor sub vârsta de 16 ani.

Astfel, aceștia reprezintă o categorie vulnerabilă, o categorie de risc, fiind expuși la pericolul de infectare cu două virusuri diferite, cel gripal și SARS -CoV-2.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Liliana Nicolae