Medici din Tecuci, acuzati de malpraxis

Mai mulți medici de la spitalul municipal din Tecuci sunt acuzațică în timpul unei intervenții chirurgicale i-au secționat vezica și ureterele unei femei diagnosticate cu fibrom uterin. Femeia a fost deja operată de mai multe ori, dar stare ei este gravă.

Femeia în vârstă de 42 de ani a fost operată de fibrom uterin la sfârșitul lunii aprilie. Medicul care a realizat intervenția i-a spus că totul a decurs bine, numai că ar fi o problemă cu eliminarea urinei, așa că i se vor face spălături. La scurt timp însă, femeia a fost operată din nou, la același spital din Tecuci. A fost transferată apoi la Spitalul de Urgență din Galați, unde a aflat că în timpul operației de fibrom uterin i-au fost secționate vezica și ureterele. Aici a fost din nou operată: i-a fost cusută vezica și i s-a făcut implant de uretere – a povestit soțul femeii. Pentru rezolvarea complicațiilor, pacienta a fost transferată la București, la spitalul Militar.

Soțul ei a depus plângere la Conducerea spitalul Anton Cincu din Tecuci și la Comisia de Malpraxis din cadrul DSP Galați. În plus, vrea să sesizeze și organele judiciare și Colegiul Medicilor. Între timp, conducerea spitalului Anton Cincu din Tecuci a anunțat că va începe o anchetă internă.