Confidenţialitate

București: Medici trimiși de sistemul electronic să se vaccineze la un centru care nu există | AUDIO

Mai mulți medici din București, de la unitatea sanitară Hospice Casa Speranței, unde sunt îngrijiți bolnavi de cancer în faze avansate, au fost repartizați la vaccinarea împotriva COVID-19 greșit, la un centru de vaccinare care nu există.

Printre ei se află și medicul Dan Malciolu, care a povestit, la Europa FM, că sistemul electronic l-a repartizat pe el și alți 10 colegi la Spitalul Sfântul Ștefan, unde nu există centru de vaccinare:

„Am fost programați conform uzanțelor, pe platforma electronică și unii dintre noi, peste jumătate, am fost arondați Spitalului Sfântul Ștefan. Ieri, s-a prezentat acolo primul coleg medic și personalul de la pază i-a spus că acolo nu există centru de vaccinare și, citez: <<vedeți și dumneavoastră, poate pe la Floreasca, poate pe la Colentina>>, iar colegul, fiind mai răbdător din fire, a luat-o la picior încercând să se vaccineze și a fost trimis la plimbare, nu avea programare în centrele celelalte.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Medicul Dan Malciolu a încercat ore întregi, de marți seara până miercuri dimineață, să afle cum se pot totuși vaccina el și colegii, dar nici DSP București nici alți dispeceri nu au găsit repede o soluție pentru că sistemul nu permite reprogramarea celor deja alocați la vaccinare.

Europa FM a cerut lămuriri atât directorului  DSP București, cât și coordonatorului campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiță.

Acesta din urmă  ne-a transmis că persoanele înregistrate deja care au fost alocate de sistemul informatic unui centru inexistent vor fi redirecționate către centrele de vaccinare de la Spitalele Floreasca și Universitar.

Ceea ce a început să se întâmple deja, povestește medicul Dan Malciolu:

„Au început să fie reprogramați la alte centre, au început să vină recipisele de confirmare. Singuraproblemă este cu colegul care avea ieri programarea la Sfântul Ștefan și care nu mai poate fi schimbată,rămâne de văzut ce se va întâmpla cu dumnealui.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.