Spitalul Sf. Pantelimon din București, în pericol de a avea aceeași soartă ca Spitalul Universitar

Pacienții sunt plimbați prin spital cât timp se așteaptă rezultatul testului, medicilor li s-a spus să folosească echipamente de protecție doar dacă au de a face cu un suspect sau cu un caz confirmat și, de asemenea, nu se fac teste tuturor pacienților.

Cadrele medicale și pacienții spitalului Sf. Pantelimon sunt în mare pericol de a fi infectați cu noul tip de coronavirus, având în vedere că atunci când un suspect așteaptă rezultatul testului este transferat prin spital, fără să fie protejat de echipament, a povestit unul dintre medici la Europa FM:

„De câteva ori, a fost luat un pacient din UPU, căruia i s-a luat testul din UPU, și a fost trimis la Terapie Intensivă, unde se aștepta confirmarea sau infirmarea testului. Nu putem să plimbăm pacienții în spital și să-i trecem pe la ATI, acolo unde pacienții nu sunt infectați. În mod normal, trebuia făcută o izolare cât mai aproape de Camera de Gardă”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mai mult, medicilor li s-a spus să nu folosească echipamente de protecție decât dacă au de-a face cu un suspect sau un caz confirmat.

„Având în vedere transmiterea comunitară a virusului, noi trebuie să fim protejați în permanență, nu după ce este confirmat un pacient. Echipamentele sunt în număr insuficient, dar ni s-a spus clar să nu le folosim decât dacă avem un caz confirmat”, mai spun medicii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Chiar în situația în care nu sunt purtate decât la contactul cu cazuri confirmate, numărul echipamentelor tot nu ar fi suficient.

„Nu avem bonete, nu avem măști, nu avem halate de unică folosință. Eu am un halat pe care-l țin în dulap, să-l folosesc dacă avem un caz confirmat. Sunt două-trei combinezoane la Camera de Gardă”, se plânge medicul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Deși în strategia anunțată oficial de Ministerul Sănătății se anunța clar că toți pacienții internați în spital trebuie testați, acest lucru nu se întâmplă la spitalul Sf. Pantelimon din București:

„Sunt testați anumiți pacienți. La Ginecologie nu sunt testați toți, iar la Ortopedie am aflat că sunt testați. Noi putem fi purtători asimptomatici, la fel și pacienții cu care intrăm în contact.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cu același tip de probleme s-a confruntat Spitalul Universitar de Urgență din București, unitate medicală unde au fost confirmate pozitiv cu noul tip de coronavirus peste 100 de cadre medicale și pacienți. Deocamdată, la spitalului Sf Pantelimon nu au fost confirmate cazuri.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS