Medicamente opiacee, descoperite în reşedinţa lui Prince

Autorităţile care investighează moartea cântăreţului Prince au descoperit medicamente opiacee în reşedinţa în care a murit artistul, a anunţat presa americană, miercuri, în aceeaşi zi în care un judecător a numit o bancă în calitate de administrator al averii starului, informează Reuters, citată de New.ro.

CNN a anunţat că un medicament analgezic a fost descoperit în buzunarele starului decedat, în timp ce The Star Tribune din Minneapolis a raportat că poliţia a descoperit mai multe medicamente eliberate pe bază de reţetă în reşedinţa în care a murit artistul american.

Ambele relatări au la bază declaraţii ale unor poliţişti americani care au preferat să îşi păstreze anonimatul. Agenţia de presă Reuters nu a putut să confirme informaţiile.

Mai multe companii mass-media, inclusiv CNN, au raportat, de asemenea, că Poliţia din Minneapolis a solicitat asistenţă din partea U.S. Drug Enforcement Administration în această anchetă.

Poliţia americană a anunţat deja că nu a descoperit pe trupul neînsufleţit al artistului urme care să ateste producerea unor traume sau care să susţină ipoteza sinuciderii starului şi că rezultatele finale ale autopsiei şi testelor toxicologice vor fi anunţate abia peste câteva săptămâni.

The Star Tribune afirmă că autorităţile încearcă să determine dacă medicamentele opiacee au jucat un anumit rol în decesul lui Prince şi dacă medicamentele descoperite în reşedinţa artistului au fost prescrise de medici pentru el sau pentru alte persoane.

Tot miercuri, un judecător din Carver County, Minnesota, acţionând în urma unei cereri depuse în instanţă de sora lui Prince, Tyka Nelson, a decis ca banca Bremer Trust, National Association să fie administratorul care va administra averea artistului, estimată la câteva sute de milioane de dolari.

Sora lui Prince a cerut ea însăşi ca această bancă să fie desemnată administrator, deoarece fratele ei colabora cu banca respectivă de foarte mulţi ani.

O audiere în acest caz a fost programată pentru data de 2 mai, potrivit documentelor judiciare.

Bremer Trust National Association deţine de acum înainte autoritatea de a administra bunurile starului şi de a determina identitatea moştenitorilor acestuia.

Prince, al cărui nume real a fost Prince Rogers Nelson, a fost căsătorit şi divorţat de două ori. A avut un singur copil, un fiu, care a murit însă la o săptămână după naştere, în 1996. Potrivit legislaţiei din statul Minnesota, bunurile lui Prince vor trebui să fie împărţite între fraţii lui.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS