Confidenţialitate

Medic din Gorj, obligat să plătească unei familii despăgubiri morale după ce fiica lor a fost lăsată să moară prin asfixiere | AUDIO

Un medic din Gorj a fost obligat să-i plătească unei familii despăgubiri morale, după ce fiica lor a fost lăsată să moară prin asfixiere. Instanța de judecată a stabilit că neintervenția medicului ginecolog la naștere a dus la moartea copilului, iar părinții trebuie să primească în schimb compensații materiale în valoare de 200.000 de euro. Decizia este definitiva.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

După 8 ani de tratamente și încercări, o familie de tineri din Târgu Jiu a reușit să aibă propriul copil. Se întâmpla în urmă cu 9 ani. La naștere fetiței, mama a venit la spitalul din Targu Jiu să fie ajutată. Medicul de gardă i-a recomandat naștere normală, refuzând categoric cezariana. Din păcate, neintervenția chirugicală a dus la moartea copilului.

Părinții s-au adresat organelor de anchetă, iar mai multe expertize medicale au arat că fetia era perfect sănătoasă, ea murind prin asfixiere.

Judecătorii au decis că acesta este un caz de malpraxis, iar părinții trebuie să fie despăgubiți cu suma de 200.000 de euro. Tot judecătorii au decis ca suma să fie împărțită: jumătate din acesta să fie achitată de firma de asigurare, iar cealaltă jumătate de medic.

Însă acesta a decedat chiar în timpul procesului, astfel încât magistrații au stabilit ca cei 100.000 de euro să fie achitați de fiica medicului, in calitate de Moștenitor. Decizia judecătorilor a fost pronunțată de Curtea de Apel din Craiova și este definitivă.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Mărturiile unei foste paciente ale medicului Florian Robe de la maternitatea Polizu: „Mi-a spus că, în urma investigațiilor, copilul este cam mort” | AUDIO