Confidenţialitate

Medic acuzat de malpraxis: “Aparent, da, nu i-am făcut cezariană soției, și asta e cauza problemelor copilului” (AUDIO)

La Hunedoara, un medic ginegolog este cercetat de poliție, pentru vătămare corporală din culpă, după ce o familie îl  acuză că nu a vrut să asiste la naşterea copilului său şi, ca urmare, bebeluşul s-a născut cu grave probleme de sănătate. Tatăl copilului a depus plângeri la Poliţie, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hunedoara, la conducerea spitalului şi la Colegiul Medicilor.

Medicul era de gardă la  secţia de Ginecologie a Spitalului Municipal, când femeia năștea. Acesta ar fi refuzat să vină la sala de naşteri, pentru o asista pe mamă, iar copilul, care la naştere a avut peste 5 kilograme, s-a născut cu traumatisme, fiind transferat mai intai la Spitalul Judeţean Deva şi apoi, cu elicopterul, la Timişoara, unde a ajuns în stare critică.

Tatăl copilului a înregistrat audio o discuție pe care a avut-o ulterior cu medicul, publicată de cotidianul online, Glasul Hunedoarei.

Din discuție reise că medicul a recunoscut că trebuia să facă îi cezariană pacientei și că aceasta ar fi cauza problemelor de sănătate pe care copilul le are. Mai mult, medicul s-ar fi oferit să plătească o eventuală  înmormântare a copilului.

Transcriptul discuției dintre tatăl copilului și medic:

„Dr. Lazăr: Nu vă ia nimeni cazul. Cazul rămâne trei ani. Nu luați decizii la cald. Noi nu suntem din tabere diferite, noi vrem binele acestui copil. Aparent, da, nu i-am făcut cezariană și asta e cauza, dar s-ar putea ca la judecată să se întoarcă lucrurile și să nu fiu eu vinovat, să fie infecția cu care doamna a venit…

Dr. Lazăr: Stați un pic! Față de cum vă putem ajuta noi, pe care ne-ați înțeles și noi vă înțelegem pe voi. Deci, ne ajutăm, fără instanțe și fără căcaturi.

Părinte: Eu nu știu cu ce ne puteți ajuta…

Dr. Lazăr: Vă decontez tot ce aveți acuma cu Timișoara și contactul cu organizația care se ocupă de copiii cu handicap, cu gimnastică medicală, cu kinetoterapeut. Copilul când se înscrie acolo, astăzi, 2017, 23 iunie, se înscrie cu bolile astea care nu sunt tratabile. Nu îl mai scoate nimeni de acolo. Cât el trăiește este acolo.

Dacă moare acuma, eu mă ocup. Dumnezeu să ne ferească, dar eu mă ocup. De șofer, de înmormântare, de preot dacă vreți, de pomană. Deci v-am spus. Noi trebuie să judecăm la fel. Eu nu vreau răul dumneavoastră, și dumneavoastră nu câștigați nimic făcându-mi mie rău.