Confidenţialitate

Medalia Verde: Voluntarii Asociației „În slujba muntelui” au adunat din zona Lacului Călțun din Munții Făgăraș peste 2,5 tone de deșeuri metalice | AUDIO

O inițiativă extrem de utilă, mai ales pentru cei care iubesc muntele, a fost pusă la cale de o asociație mică și, poate, mai puțin cunoscută, cu un nume relevant: „În slujba muntelui”.

În luna august, membrii acesteia au adunat peste 100 de voluntari care au urcat în munții Făgăraș pentru a curăța Lacul Călțun de resturile rămase în urma demolării unui refugiu montan.

Peste 2,5 tone de deșeuri metalice (țeavă, tablă și alte profile metalice) au fost cărate de acești oameni, pe un traseu de aproximativ 3 ore, până la șoseaua Transfăgărășan unde au fost predate. Concret, asociația „În slujba muntelui” a reușit să elimine și ultimele resturi ale refugiului „Toma Boerescu”, dat în folosință în 1975 și care a funcționat aproape 40 de ani.

Acum, au în plan să facă același lucru cu resturile unui alt refugiu, aflat tot pe creasta Munților Făgăraș. Florin Fratu, reprezentantul asociației În slujba muntelui, a explicat la Misiunea Verde cum ajută la refacerea infrastructurii pentru turism montan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ascultă mai jos cea mai recentă ediție Misunea Verde:

Foto: shutterstock