Confidenţialitate

Medalia Verde: Urban Cultor, modalitatea prin care locuitorii sectorului 2 din București își transformă deșeurile în pământ fertil | AUDIO

În lupta cu schimbările climatice, locuitorii orașelor sunt, poate cei mai dezavantajați. Am atins deja cifra de 8 miliarde de locuitori ai planetei și până în 2050 vom fi aproximativ 9,5 miliarde. Resursele sunt deja suprasolicitate si se pare că vom avea nevoie de 850 de milioane de hectare de terenuri agricole pentru a asigura minimul de subzistență.

Iar aceste terenuri, pur si simplu nu mai sunt disponibile. Asadar, oamenii de la oraș, caută soluții pentru mai mult spațiu verde, aer mai curat, resurse de apa potabila si nu in ultimul rand, resurse de hrana. Si-n Romania au apărut organizații care au început un demers de educare a comunităților de la oras, pentru a face agricultura urbana.

Adică în fața blocului sau chiar pe balconul apartamentului lor. Compostarea urbană e, de asemenea, un alt concept, deloc sprijinit de legea din tara noastra, care aduce mari beneficii pentru reducerea amprentei de carbon, dar este si o cale de regenerare a solului.

În București, locuitorii sectorului 2, își duc de aproape 3 ani, deseurile biodegradabile in locuri, unde se transforma in pamant fertil, care creeaza apoi gradina de la bloc. Cristina Briziou, de la Urban Cultor a povestit la Misiunea Verde cum se desfășoară tot procesul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ascultă mai jos cea mai recentă ediție Misunea Verde: