Confidenţialitate

Misiunea Verde, cu Mona Nicolici: Bucureștiul va rămâne fără 50% din spațiile verzi actuale, dacă parlamentarii vor aproba amendamentele la Legea Spațiilor Verzi

“Pe dumneavoastră nu vă sperie cât e de cald? Nu vă sperie ce se întâmplă în lume cu toate dezastrele astea? De ce stați cu motorul pornit?” – a fost întrebată Mona Nicolici de o doamnă, acum cateva zile, în mijlocul Bucureștiului.

„Da, mi s-a întâmplat mie, în timp ce căutam pe Waze, de vreo 2 minute, cum să ajung la următoarea locație”, a povestit aceasta în emisiunea Misiunea Verde. A vorbit despre acest moment, pentru că i se pare foarte relevant.

Oamenii au început să ia atitudine. Dacă până de curând, românii nu credeau sau nu erau interesați de efectele schimbărilor climatice, dezastrele din jurul nostru, dar și temperaturile neobișnuit de mari din ultimele luni au început să trezească reacții.

Din ce în ce mai multe Grupuri de inițiativă ale cetățenilor ies în stradă pentru a cere autorităților să le salveze spațiile verzi, să intervină în cazul parcurilor retrocedate și incendiate – cum este cazul Parcului IOR sau a celui din Drumul Taberei.

Organizațiile non-guvernamentale fac petiții peste petiții și propun legi pentru crearea de centuri verzi care să protejeze locuitorii de la orașe de efectele schimbărilor climatice.

De partea cealaltă discursuri, promisiuni, ceva grupuri de lucru, dar, concret, nu se întâmplă nimic, a povestit la Misiunea Verde, Dan Barbulescu, expert în sustenabilitate urbană și Director al Asociației Parcul Natural Văcărești. Ba mai grav, există riscul să se distrugă și ceea ce avem deja. „Peste 50% dintre spațiile verzi din București vor dispărea, dacă amendamentele depuse la Legea spețiilor verzi vor fi aprobate în Parlament.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ascultă mai jos cea mai recentă ediție Misunea Verde: