Confidenţialitate

Medalia Verde: ING Bank România și Fundația Conservation Carpathia își propun să strângă 100.000 de euro pentru protejarea naturii sălbatice din munții Făgăraș (P)

ING Bank România a lansat o campanie de strângere de fonduri în parteneriat cu Fundația Conservation Carpathia (FCC) pentru a susține eforturile fundației pentru programele de faună sălbatică și gestionarea conflictelor om-animale sălbatice din comunitățile locale, care fac parte dintr-un proiect amplu de protejare a naturii sălbatice din Munții Făgăraș, în vederea realizării în viitor a unei zone protejate sub forma unui Parc Național.

În cadrul campaniei, cele două entități au obiectivul de a strânge 100.000 de euro, incluzând donația din partea băncii și susținerea clienților ING.

De peste 12 ani Fundația Conservation Carpathia se implică activ în conservarea pădurilor din zona Munților Făgăraș, reușind până astăzi să pună sub strictă protecție peste 26.000 de hectare. 2011 a fost anul în care fundația a început să lucreze și în slujba protejării animalelor sălbatice adăpostite de acești munți emblematici, ajungând până astăzi la gestionarea a 4 fonduri cinegetice. Modelul de management este unul modern, care folosește tehnologii de ultimă generație în conservarea animalelor sălbatice, însă și în vederea gestionării relației acestora cu oamenii din comunitățile locale învecinate.

Banii strânși vor fi folosiți pentru rezolvarea problemelor urgente în zonă în următorul an și acoperirea cheltuielilor curente. După cum a explicat Alexandra Maier – Sustainability and Corporate Social Responsability ING, la Misiunea Verde, printre acestea se numără:

  • Montarea de garduri electrice în gospodăriile afectate de urși;
  • Angajarea și pregătirea unor pădurari (rangeri) care să acționeze în echipe de intervenție rapidă pentru alungarea animalelor sălbatice atunci când acestea devin o amenințare;
  • Compensarea fermierilor atunci când există daune în rândul animalelor domestice;
  • Monitorizarea animalelor;
  • Alte cheltuieli curente precum hrana pentru animale și instruirea fermierilor.

De exemplu, o donație de 50 de lei hrănește timp de o lună un Ciobănesc Carpatin care poate păzi o gospodărie. Cu 75 de lei este asigurată funcționarea unei camere de monitorizare a animalelor sălbatice pentru o săptămână. Cu 100 de lei este susținut un curs de instruire pentru fermieri, despre cum să prevină conflictele cu urșii.

Pentru implicarea ING și campania lansată alături de Conservation Carpathia, Europa FM oferă Medalia Verde.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.