Confidenţialitate

Medalia Verde: Grupul Semințe libere

Misiunea Verde oferă Medalia Verde unui grup pornit pe Facebook, devenit între timp păstrătorul semințelor unor soiuri autentice românești. Regulile pentru oricine vrea să adere la grup sunt simple: nu se fac vânzări, toate semnițele au originile controlate și prezentate cât mai transparent, iar fiecare membru este gata să-și ofere spirjinul celorlalți.

De la grupul de pe Facebook s-a ajuns la REțeaua, un proiect de reconectare a comunităților locale, deschis tuturor celor ce au un surplus de produse proprii, servicii de oferit, abilități, timp, energie, cât și celor ce doresc o creștere a bunăstării locale. Atât REțeaua cât și grupul Semințe libere sunt inițiate, dezvoltate și susținute exclusiv prin voluntariat. Pentru acțiunile care presupun coordonare și implicarea legală de voluntari a fost creat un ONG numit ”România în Tranziție”, care se regăsește și în numele complet al grupului de pe Facebook.

Inițiatoarea ”Semințe libere – România în Tranziție”, Adina Maria Moise povestește, la Europa FM, cum s-a dezvoltat grupul și cum o idee pornită pe Facebook a condus la constituirea unei Bănci de Semințe:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Grupul pe Facebook poate fi găsit la adresa https://www.facebook.com/groups/seminte.libere