Confidenţialitate

Medalia Verde: Fotograful Dorin Bofan se luptă să salveze pădurea din orașul natal | AUDIO

Dorin Bofan, un fotograf specializat pe natură, se străduiește să salveze de la dezastru oaza de verde din orașul natal, Piatra Neamț.

Muntele Cozla se află în partea de nord a orașului si a fost împădurit la începutul secolului XX, la câţiva ani după un dezastru natural care a marcat istoria acestui munte, dar şi a oraşului.

Timp de 3 ani sute de oameni au lucrat pentru împădurirea muntelui, iar azi pădurea de fagi seculari de pe muntele Cozla e mândria locuitorilor si a pasionaților de natură.

Înainte de pandemie, pentru că pădurea făcea parte dintr-o zona de exploatare forestieră, Direcția Silvică a început acolo o tăiere selectivă a arborilor bătrâni.

Dorin Bofan a simțit că nu poate să stea cu mâinile în sân si impreună cu alți doi prieteni fotografi, Irina și Daniel Drelciuc, a creat Asociația Walden, care își propune să protejeze ecosistemul de pe muntele Cozla.

Împreună cu alte Organizații neguvernamentale, membrii Asociației Walden fac demersuri pentru ca Parlamentul să adopte legea ariilor naturale urbane.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ascultă mai jos cea mai recentă ediție Misunea Verde:

PODCAST
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Facebook/Dorin Bofan